Kurum Dışı
Etkinlikler & Duyurular

Analitik Metot Validasyonu/ Verifikasyonu ve Ölçüm Belirsizliği İleri Uygulama Eğitimi

• 17.09.2024 - 20.09.2024
  • Eğitim Semineri
  • Kastamonu
  • Kastamonu Üniversitesi
  • TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı kapsamında kabul edilen, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Nesrin İÇLİ'nin proje yürütücülüğünü yaptığı, “Analitik Metot Validasyonu/Verifikasyonu ve Ölçüm Belirsizliği İleri Uygulama Eğitimi” konulu eğitimin 17 Eylül-20 Eylül 2024 tarihleri arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi seminer salonunda ve Kastamomu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında yüz yüze gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Sağlık Bilimleri alanlarından Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji, Toksikoloji, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Beslenme ve Diyetetik, Veterinerlik ve alt alanları, Eczacılık ve alt alanları, Adli Bilimlerin Adli Toksikoloji, Adli Kimya, Adli Biyoloji alanları ile Fen Bilimlerinden Kimya ve alt alanları ve Mühendislik Bilimlerinden Kimya Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği alanlarında analitik metot seçimi ve metot validasyonunun nasıl planlanacağına, yapılacağına ve raporlanacağına, validasyon verilerini yorumlamak için gerekli istatistiksel yöntemlerin neler olduğuna, ölçüm belirsizliğinin nasıl hesaplanacağına dair teorik bilgiye sahip ancak ileri bir uygulama eğitimine ihtiyacı olan, yüksek lisans eğitiminin tez aşamasında veya doktora öğrencisi olan araştırmacılara (katılımcılar 35 yaşını doldurmamış ve TÜBİTAK – Araştırmacı Bilgi Sistemleri (ARBİS) veri tabanında kayıtlı olmalıdır) yönelik düzenlenecek etkinliğe ait bilgilere link üzerinden ulaşılabilir.